ماجرای پیدایش برنج علی کاظمی

علی کاظمی در جوانی خویش، در سال های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی ، از هواپیمای ۱۳۰ به

پایین می پرید. پرش هایی در آسمان مزارسعدی شیرین سخن و امیر پرده داران غیب: حافظ

شیرازی. علی کاظمی در آن زمان، سرباز اجباری بود. او در تیپ هوابرد شیراز ، دوره چتربازی

را به پایان رسانید. با ۱۴ بار پرش از هواپیما.

دو دهه بعد او موفق شد که برنج علی کاظمی را کشف کند. برنجی که از بهترین و مرغوب ترین

برنج ها در میان انواع برنج ایرانی می باشد. علی کاظمی ، متولد ۱۳۲۴ است. او اکنون در روستای

شکارگوراب بالا از بخش های شهر فومن زندگی می کند. فومن در غرب رشت (مرکز استان گیلان )

قرار دارد.

برنج علی کاظمی ابتدا در سال ۱۳۶۰ توسط یکی از کشاورزان گیلانی به نام علی کاظمی ساکن

روستای شکارگوراب بالا از توابع شهرستان فومن، شناسایی شد. او در حین برداشت متوجه یک

خوشه از برنج شد که برای او جدید بود و تاکنون مشاهده نکرده بود. او این خوشه ها را نگه داشت

و در طی هفت سال به ازدیاد آن پرداخت. او متوجه شد که این برنج نسبت به رقم پایه آن که برنج

بینام بود، طعم و عطر بهتری دارد و همچنین میزان زودرسی آن نیز بهینه تر می باشد.

بعد از آن بود که کشاورزان همسایه و شهرهای دیگر به این برنج علاقه مند شدند و شروع به کاشت

این نوع برنج در مزارع خود کردند. برنج علی کاظمی در واقع حاصل جهش ژنتیکی برنج بینام در مزرعه

اقای علی کاظمی بود که او توانست آن را به درستی تشخیص دهد و شناسایی کند.

برنج علی کاظمی  هم اکنون در بیش از ۵۰ هزار هکتار از زمین های استان گیلان کاشته می شود که

در حدود ۲۰ درصد کل زمین های زراعی این استان به شمار می رود. او که تا قبل ۱۳۹۵ شناخته شده

نبود، در این سال توسط جهاد کشاورزی استان از او تجلیل شد و نام معنوی این برنج به او واگذار گردید.

این برنج دارای قد کوتاهتری نسبت به برنج هاشمی و دم سیاه می باشد، اما پخت نسبتا خوب آن این

ضعف را تا حدی جبران می کند. از نظر عطر و طعم نیز چون از ریشه برنج های پر محصول می باشد،

قابل رقابت با ارقام کیفی مانند برنج طارم نیست. رنگ دانه این برنج سفید مایل به کرم می باشد و

طول دانه خام برنج علی کاظمی ۷٫۲ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۱٫۶ میلی متر و عرض دانه خام

آن ۲٫۱ میلی متر است.

 

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای و برنج استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *