تاثیر مصرف چای بر خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در سالمندی

هدف

در مورد نقش چای در پوکی استخوان مطالعات متعددی منتشر شده

است که در بسیاری از آنها نتایج ضد و نقیضی گزارش شده است. این

متاآنالیز با هدف بررسی تاثیر مصرف چای بر روی خطر شکستگی

استخوان انجام شده است.

روش بررسی

این مطالعه بصورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی مقالات منتشر

شده بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰ انجام شد. به این منظور ابتدا بر

اساس جستجو در پایگاه های اطلاعات پزشکی MEDLINE، Pubmed

، ISI، EMBASE و Cochrane با استفاده از یک استراتژی جستجوی

مقالات و با کلمات کلیدی بدست آمده از MESH شامل Caffeine، Tea

، Coffee و مشتقات آنها و بررسی ارتباط آنها با کلمات کلیدی

Osteoporosis، Bone density، BMD (Bone Mineral Density) و

Fracture، کلیه مقالاتی که از سال ۱۹۸۰ تا کنون در این زمینه به زبان

انگلیسی منتشر شده اند، توسط دو پژوهشگر مستقل استخراج

شدند. سپس با مطالعه خلاصه مقالات، مطالعاتی را که کاملا بی

ارتباط با سوال تحقیق بوده، حذف شده و با بررسی متن کامل مقالات،

مقالات کاملا مرتبط با هدف این پژوهش، انتخاب شدند. در مرحله آخر از

میان مقالات انتخاب شده بر اساس معیارهای ارزشیابی نقادانه،

مقالاتی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند جهت آنالیز انتخاب

گردیدند.

یافته ها

در جستجوی اولیه، تعداد ۴۲۱ مقاله استخراج شد که بعد از بررسی

عناوین و خلاصه مقالات، ۷۸ مقاله برگزیده شده و متن کامل آنها تهیه و

بررسی شد که از میان آنها تنها ۸ مقاله شرایط لازم برای شرکت در

آنالیز را داشتتند. متاآنالیز انجام شده بر روی این مطالعات مشاهده ای

که تاثیر مصرف چای بر روی شکستگی استخوان گردن فمور را گزارش

کرده بودند نشان می دهد که مصرف چای اثر پیشگیرانه در بروز

شکستگی دارد ولی این تاثیر معنی دار نیست (RR=۰.۸۷۲;

۰.۷۳۳-۱.۰۳۸). در صورتیکه آنالیز را به تفکیک نوع مطالعه انجام دهیم

مشاهده می شود که بر اساس نتایج منتشر شده در مطالعات

کوهورت، مصرف چای بصورت معنی داری در کاهش خطر شکستگی

استخوان گردن فمور موثر بوده است (RR=۰.۷۴۹; ۰.۶۰۳-۰.۹۲۹) ولی

مطالعات مورد شاهدی افزایش مختصری در این احتمال خطر را نشان

داده اند که از لحاظ آماری معنی دار نیست (RR=۱.۱۵۷

; ۰.۸۶۳-۱.۵۵۳).

بحث و نتیجه گیری

چای به عنوان نوشیدنی رایج، علاوه بر اثرات آنتی اکسیدانی فراوان

ناشی از دارا بودن مقادیر بالای فلاونوئیند ها و پلی فنول ها، می تواند

خطر شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان را کاهش دهد. باید

در نظر داشت که هیچ مرور سیستماتیکی نمی تواند جانشین یک

مطالعه اولیه خوب طراحی شده شود؛ از این رو پیشنهاد می شود که

مطالعات مشاهده ای آینده نگر با حجم نمونه کافی، گروه کنترل و مدت

پیگیری مناسب طراحی و اجرا گردد.

 

 

برای مطالعه متن کامل نتیجه این تحقیق علمی میتوانید از این قسمت به سایت مرجع این مقاله مراجعه نمایید.

_____________________________________________________________________________

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *