تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای

سابقه و هدف

از آنجا که مقادیر بالای فلوراید می تواند باعث فلوروزیس و

استئوآرترایتیس شود و با توجه به مصرف بالای چای در ایران و

مقادیر قابل توجه فلوراید در چای و با توجه به عدم اطلاع از تاثیر

زمان دم چای بر میزان فلوراید آزاد شده از چای، دراین تحقیق هدف

تعیین تاثیر زمان دم بر میزان فلوراید آزاد شده از چای در سال۸۷-

۱۳۸۶ در آزمایشگاه شیمی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران بود.

مواد و روش ها

تحقیق با طراحی تجربی بر روی دو نوع چای که به ترتیب پرمصرف

ترین چای داخلی و خارجی در ایران در سال ۱۳۸۶ بودند انجام شد و

از هر نوع چای، سه بسته از مناطق مختلف شهر تهران خریداری

شد. برای هر نوع چای شش نمونه، در شش زمان۳، ۵، ۱۵، ۳۰، ۶۰،

۱۲۰دقیقه دم شد.در هر بار دم، یک گرم چای خشک به ۱۰۰ میلی

لیتر آب مقطر در حال جوش در داخل قوری تفلون اضافه شد و قوری

ها جهت دم کردن چای، در انکوباتور با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد

قرار داده شدند و پس از گذشت زمانهای مورد نظر، ۱۰ میلی لیتر

عصاره چای برداشته و پس از صاف کردن عصاره با نسبت یک به یک

به آن بافر TISAB II اضافه کرده و سپس غلظت یون فلوراید به روش

پتانسیومتری اندازه گیری شد. میزان فلوراید چای در هر زمان دم و

به تفکیک نوع چای با آمار T-Test در هر مقطع و بین دو چای در

زمانهای پیگیری با آزمون ANOVA مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها

تحقیق بر روی ۷۲ نمونه چای انجام شد. میانگین فلوراید چای اول

ppm ۰۴/۰±۷۷/۰ و میانگین فلوراید چای دوم ppm ۱۱/۰±۶/۲

بود،در کلیه زمانها این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود.

(۰۰۱/۰ p<). مقدار فلوراید آزاد شده از هر دو نوع چای اول و دوم، با

افزایش زمان دم، افزایش یافت(۰۰۱/۰ p<)،به طوریکه در چای اول

میزان فلوراید آزاد شده در زمان ۳ دقیقه ppm۰۹/۰±۲/۲ بود که در

زمان ۱۲۰ دقیقه بهppm۰۷/۰±۹/۲ افزایش یافت و در چای دوم

میزان فلوراید آزاد شده در زمان ۳ دقیقهppm۰۷/۰±۵۹/۰ بود که در

زمان ۱۲۰ دقیقه بهppm۰۲/۰±۸۸/۰ افزایش یافت.

نتیجه گیری

با افزایش زمان دم، میزان فلوراید آزاد شده از چای افزایش می یابد.

بهترین زمان برای دم کردن چای حدود ۵ دقیقه می باشد.مقایسه دو

نوع چای اول و دوم بیانگر وجود میزان فلوراید بیشتر، در چای اول

می باشد، زمان پیشنهاد شده برای دم چای که ازطرف شرکت تولید

کننده چای، برای چای دوم ۵ دقیقه و زمان مناسبی است. در حالیکه

زمان توصیه شده برای چای اول حدود ۱۵ دقیقه می باشد که بنا به

نتایج این تحقیق می تواند منجر به ورود مقادیر قابل توجهی فلوراید

به بدن شود، لذا این زمان زمان چندان مناسبی برای دم چای به نظر

نمی آید.

 

برای مطالعه متن کامل نتیجه این تحقیق علمی میتوانید از این قسمت به سایت مرجع این مقاله مراجعه نمایید.

_____________________________________________________________________________

 

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *