تاثیر زمان برداشت برگ سبز چای بر کیفیت چای سیاه

در این پژوهش و طی یک دوره سه ساله، تغییرات کیفیت چای سیاه

تولیدی از شاخساره های یک غنچه و دو برگ در فصول مختلف

برداشت (بهار، تابستان و پاییز)، مورد بررسی قرار گرفت. مقدار

درصد ضایعات، مجموع امتیازات حسی، درصد مواد جامد محلول در

آب، کافئین، تئافلاوین، تئاروبیجین، رنگ کل و شفافیت در چای سیاه

تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از طرح آزمایشی کرت

های خرد شده در زمان بر پایه بلوک های کامل تصادفی انجام شد.

چای حاصل از برداشت برگ سبز در تابستان از نظر همه خصوصیات

کیفی در نوع هیبرید ، در رتبه بالاتر از برداشت های بهار و پاییز بوده

است. در کلون ۱۰۰ درصد مواد جامد محلول در آب و کافئین در چای

تابستان به ترتیب۵۸/۱ و ۱۸/۰ درصد از چای بهار و ۱۴/۶ و ۷۹/۰ از

چای پاییز بیشتر بود. مجموع امتیازات حسی، درصد تئاروبیجین و رنگ

کل در چای بهار و تابستان در یک رتبه و بیشتر از چای پاییز بوده

است. در هر دو نوع چای مقدار ضایعات در پاییز بیشتر از دو فصل

بهار و تابستان بود و تفاوت معنی داری (۰۵/۰P <) بین مقدار

ضایعات در دو فصل بهار و تابستان دیده نشد. مقدار ضایعات در چای

هیبرید تفاوت معنی داری (۰۵/۰P <) با کلون ۱۰۰ نشان نداد. تفاوت

معنی داری(۰۵/۰P <) بین مقدار ترکیبات شیمیایی که موجب

افزایش کیفیت چای می شوند، در چای هیبرید و کلون ۱۰۰ وجود

دارد.

 

برای مطالعه متن کامل نتیجه این تحقیق علمی میتوانید از این قسمت به سایت مرجع این مقاله مراجعه نمایید.

_____________________________________________________________________________

 

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

 

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *