اثر مصرف چاي سبز بر درصد چربي بدن، در زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقي

مقدمه:

طی دهه اخیر خواص ضد چاقی، کاهش خطر حمله قلبی و کاهش استرس اکسیداتیو

چای سبز به طور وسیعی در مطالعات نشان داده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی

اثر مصرف چای سبز بر درصد چربی بدن، شاخص های تن سنجی و فشار خون در زنان

مبتلا به اضافه وزن و چاقی بود.

روش ها:

مداخله بالینی به روش Before-After در ۴۱ زن مبتلا به اضافه وزن و چاقی به مدت ۴۵ روز

صورت گرفت. افراد در طول مطالعه روزانه ۳ تا ۵ فنجان (۱۲۵ سی سی) چای سبز مصرف

کردند. اطلاعات مربوط به ویژگی های دموگرافیک، شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن،

شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، درصد چربی بدن و همچنین فشار خون

سیستولی و دیاستولی (در ابتدا و انتهای مطالعه) ثبت شد.

یافته ها:

میانگین سن، BMI و درصد چربی بدن به ترتیب ۸۶/۱۱ ± ۱۸/۳۸، ۵۴/۳ ± ۸۶/۲۸ و ۵۱/۳ ± ۸/۳۵

بود. میانگین فشار خون سیستول و دیاستول افراد شرکت کننده به ترتیب ۲۰ ± ۱۴/۱۳۰ و ۹/۱۲ ± ۸/۸۴

میلی متر جیوه بود. در پایان مطالعه در میانگین شاخص های تن سنجی از جمله وزن، BMI و

درصد چربی بدن کاهش معنی داری مشاهده نشد، اما فشار خون سیستولیک به طور معنی

داری کاهش یافت (۰۰۹/۰ = P)، اگر چه فشار دیاستولیک تغییر معنی داری نشان نداد.

نتیجه گیری:

مصرف روزانه چای سبز، فشارخون سیستولیک را در زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی کاهش

داد، اگر چه تغییر معنی داری در شاخص های تن سنجی حاصل نشد.

 

برای مطالعه متن کامل نتیجه این تحقیق علمی میتوانید از این قسمت به سایت جهاد دانشگاهی مراجعه نمایید.

_____________________________________________________________________________

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

 

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *