ارتباط مصرف چای با پوکی استخوان

زمینه و هدف

مصرف چای در سرتاسر جهان عمومیت دارد و به خصوص در کشور

ما به مراتب بیش از سایر نوشیدنی ها استفاده می شود. مطالعات

مختلفی اثرات منفی قهوه و ارتباط کافئین موجود در آن را با پوکی

استخوان ارزیابی کرده اند. اما ارتباط بین مصرف چای و پوکی

استخوان کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی با توجه به

مصرف بالای چای در جامعه و شیوع بالای پوکی استخوان در کشور،

درک این ارتباط حائز اهمیت می باشد.

مواد و روش کار

جمعیت مورد مطالعه شامل مردان و زنان۲۰ تا۷۲ ساله ساکن

شهرستان بوشهر بودندکه در طرح جامع پیشگیری و درمان پوکی

استخوان شرکت داشتند و با نمونه گیری خوشه ایجمع آوری شدند.

در مجموع ۱۱۲۵ نفر(۶۲۱ زن و ۵۰۴ مرد) با میانگین سنی ۶/۴۲ سال

بررسی شدند. با توجه به میزان چای مصرفی روزانه افراد به دو

گروه بالای چهار فنجان و کمتر-مساوی چهار فنجان تقسیم شدند و

تراکم استخوانی آن هابا استفاده از روشDual energy X-ray

Absorption اندازه گیری و مقایسه شد.

یافته ها

میانگین تراکم استخوانی در دو گروه مورد مطالعه در ناحیه گردن

و استخوان ران با یکدیگر تفاوت بارز و معنی دار داشت (۰۵/۰

نتیجه گیری

مطالعه حاضر نشان دهنده ی ارتباط مستقیم بین مصرف چای و

افزایش تراکم استخوان بود و نشان داد شیوع پوکی استخوان در

افرادی که بطور منظم و روزانه چای مصرف می کنند، کمتر است.

 

 

برای مطالعه متن کامل نتیجه این تحقیق علمی میتوانید از این قسمت به سایت مرجع این مقاله مراجعه نمایید.

_____________________________________________________________________________

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *