
زمینه و هدف
مصرف چای در سرتاسر جهان عمومیت دارد و به خصوص در کشور
ما به مراتب بیش از سایر نوشیدنی ها استفاده می شود. مطالعات
مختلفی اثرات منفی قهوه و ارتباط کافئین موجود در آن را با پوکی
استخوان ارزیابی کرده اند. اما ارتباط بین مصرف چای و پوکی
استخوان کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی با توجه به
مصرف بالای چای در جامعه و شیوع بالای پوکی استخوان در کشور،
درک این ارتباط حائز اهمیت می باشد.





مواد و روش کار




جمعیت مورد مطالعه شامل مردان و زنان۲۰ تا۷۲ ساله ساکن
شهرستان بوشهر بودندکه در طرح جامع پیشگیری و درمان پوکی
استخوان شرکت داشتند و با نمونه گیری خوشه ایجمع آوری شدند.
در مجموع ۱۱۲۵ نفر(۶۲۱ زن و ۵۰۴ مرد) با میانگین سنی ۶/۴۲ سال
بررسی شدند. با توجه به میزان چای مصرفی روزانه افراد به دو
گروه بالای چهار فنجان و کمتر-مساوی چهار فنجان تقسیم شدند و
تراکم استخوانی آن هابا استفاده از روشDual energy X-ray
Absorption اندازه گیری و مقایسه شد.





یافته ها




میانگین تراکم استخوانی در دو گروه مورد مطالعه در ناحیه گردن
و استخوان ران با یکدیگر تفاوت بارز و معنی دار داشت (۰۵/۰





نتیجه گیری




مطالعه حاضر نشان دهنده ی ارتباط مستقیم بین مصرف چای و
افزایش تراکم استخوان بود و نشان داد شیوع پوکی استخوان در
افرادی که بطور منظم و روزانه چای مصرف می کنند، کمتر است.

برای مطالعه متن کامل نتیجه این تحقیق علمی میتوانید از این قسمت به سایت مرجع این مقاله مراجعه نمایید.
_____________________________________________________________________________
