درمورد چای بهاره و پاییزه چه میدانید؟

تفاوت چای بهاره و چای تابستانه و پاییزه در چیست؟

چای برداشت شده از باغات شمال کشور در فصل بهار از یک تلخی

و طعم گس بیشتری نسبت به چای های تولید شده در فصل

تابستان و چای پاییزی برخوردار است. بدین معنی که حدود ده تا ۲۰

درصد رنگ و طعم و عطر چایی بهاره لاهیجان و شمال ایران(رودسر

املش  چابکسر  لنگرود) از چای تابستانه و پاییزه بیشتر است. البته

چای که در فصل تابستان تولید می شود نیز مخاطبان خاص خود را

دارد. نزدیک به ۳۰ درصد مشتریان ما علاقه مند به مصرف چای های

تولید شده در فصل تابستان و پاییز هستند تا چای بهاره چرا که عطر

و طعم و رنگ چای تابستانه و چای پاییزه برایشان خوشایندتر است.

مهم اینست که تمام این چای ها طبیعی و خالصند و بدون اسانس

و افزودنی و چون چای نوشیدنی فراگیری در بین ایرانیان و کلا همه

مردم جهان است خوب است که چای طبیعی بدون اسانس و عاری

از مواد افزودنی و شیمیایی مصرف شود.

چای بهاره ( یا چای چین اول)

محصول چای شمال در سه فصل بهار و تابستان، پاییز تولید

می‌شود و به محصولاتی که در فصل بهار تولید می‌شود چای بهاره

یا چین اول می‌گویند. رنگ چای بهاره بیشتر است و طعم و عطر

بسیار بهتری نسبت به بقیه انواع چای ایرانی دارد. چای بهاره، خود

به سه نوع چای تقسیم می‌شود (سرگل، شکسته ممتاز و قلم)

زمین‌های حاصلخیز شمال، در فصل زمستان استراحت می‌کنند تا

اینکه در ابتدای فصل بهار ریشه‌ی درختچه‌های چای تغذیه بهتری از

خاک خواهند داشت و از این رو چای با غنا و طراوت بیشتری در

فصل بهار حاصل می‌گردد که اولاً بسیار خوش طعم است و ثانیاً

خواص درمانی بیشتری نیز دارد. برگ‌های جوان چای در فصل بهار،

اصلاً تلخ نیستند بلکه کمی گس هستند و به همین دلیل بیشتر به

دل چای‌خوردها می‌نشیند!

چای تابستان (چین دوم)

پس از برداشت چای در اردیبهشت (چای بهاره)، دوباره شاخه‌های

درختچه‌ی چای شروع به جوانه زدن می‌کنند و برگ‌های جدیدی

تولید می‌شود که معمولاً در اوایل تیر ماه برداشت می‌شوند اما این

برگ‌ها کیفیت برگ‌های فصل بهار را ندارند. به همین دلیل کمی

تلخ‌تر بوده و رنگ و عطر کمتری دارند. اینکه چگونه تفاوت این نوع

چای ایرانی را از چای بهاره تشخیص دهید، با ما همراه باشید!

چای پاییزه (چین سوم)

کم‌کیفیت‌ترین نوع چای ایرانی، چای پاییزه است که معمولاً در مهر

و آبان برداشت می‌شود. برگ‌های این چای طراوت کمتری نسبت

به چای بهاره دارند، رنگ چای بسیار کمتر است، بسیار تلخ است و

عطر و طعم بسیار کمتری نسبت به چای بهاره دارد. دلیل کیفیت

پایین این نوع چای ایرانی، این است که خاک پس از چند بار

برداشت (در بهار و تابستان) ضعیف‌تر می‌شود. برخی کارخانه‌ها

این نوع چای را از کشاورزان می‌خرند، تلخی آن را با روش‌های

مخصوص می‌گیرند و پس از اضافه کردن اسانس و رنگ مصنوعی،

آن را با نام چای خارجی وارد بازار می‌کنند!

چگونه چای بهاره را تشخیص دهیم؟

همه‌ی سه نوع چای‌ ایرانی که در بالا ذکر گردید، پس از فرآوری و

خشک شدن، شبیه به هم خواهند بود و راه تشخیص ظاهری آن‌ها

بسیار سخت است. به همین جهت خیلی از مشتری‌های عزیز به ما

می‌گویند که قبلا هم مبلغ زیادی برای چای ایرانی هزینه کرده‌اند اما

بسیار تلخ بود و عطر چای ایرانی مرغوب شما را نداشت. کشاورزان

و متخصصین صنعت چای ایرانی تقریبا می‌توانند از روی عطر و طعم

و ظاهر، این چای‌ها را بشناسند اما برای عموم مردم سخت است.

بهترین راه تشخیص چای مرغوب ایرانی، دم کردن آن است.مقداری

از چای را به عنوان نمونه بگیرید و تست کنید. چای مرغوب ایرانی

نباید تلخ باشد و باید ۱۵ دقیقه دم بکشد تا رنگ خوبی داشته باشد

همچنین وقتی که آب جوش را در قوری حاوی چای اضافه می‌کنید

باید عطر چای ایرانی مرغوب بلند شود.

 

برای مشاهده و خرید مرغوب ترین چای استان گیلان و لاهیجان اینجا را کلیک نمایید.

 

behnam moradi
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *